Race tegen Slokdarmkanker

Suzanne Gisbertz

Over Mij

Suzanne Gisbertz is gastrointestinaal chirurg en gespecialiseerd in slokdarm- en maagkanker.

Zij werkt sinds 2013 in het AMC te Amsterdam. Naast de uitdagende technische kant van het vak waarbij de meeste operaties met een kijkoperatie worden uitgevoerd, vind zij de menselijke en communicatieve kant van het vak het belangrijkst. Juist omdat deze operaties hoog-complex zijn en gepaard gaan met ingrijpende en blijvende veranderingen voor de patient. Ook in de periode direct na de operatie zijn patiënten erg kwetsbaar en is het belangrijk ze zowel lichamelijk als geestelijk maximaal te ondersteunen. Daarom is het ook belangrijk om de zorg voor deze patiënten te proberen te verbeteren!

Er zijn verschillende onderzoeksprojecten door haar geschreven, waaronder een wereldwijde studie naar het uitzaaiingspatroon van slokdarmkanker, zodat in de toekomst wellicht niet iedereen dezelfde grote operatie hoeft te ondergaan.
Voor wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig, daarom deze draag zij graag mee d.m.v. sponsoracties.

In haar vrije tijd is zij erg sportief en heeft in 2014 La Marmotte gefietst, een tocht over 4 Alpencols, 5100 hoogtemeters en 175 km, en de marathon van New York gelopen. Met als doel om te rennen tegen slokdarm- en maagkanker, en zo wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van patiënten met slokdarmkanker mogelijk te maken en de zorg voor deze patiënten te verbeteren!

Tot op heden heeft zij € 6.100 bij elkaar gefietst en gelopen. Ook in de toekomst zal zij zich blijven inzetten voor sponsoracties. Kijk op de evenementen kalender voor meer informatie en steun Suzanne!
lab sel-9994_600x600.jpg

Evenementen Kalender

 

05
Jul
2014

05-07-2014 start vanaf: 07:00
02
Nov
2014

02-11-2014 start vanaf: 08:30
03
Apr
2016

03-04-2016 start vanaf: 08:45
25
Sep
2016

25-09-2016 start vanaf: 08:35

 

suzanne actie

“You can do it Suzy!”

Graag deel ik hieronder met u hoe ik de dag heb ervaren:
Om 04:45 uur gaan er 5 wekkers (bang om ons te verslapen, maar dat was niet nodig, we waren al wakker…). Om 05:45 uur zitten we in de bus naar Staten Island. De brug naar Staten Island gaat om 07:00 dicht voor de wedstrijd, daarom moeten we er al zo vroeg naartoe, terwijl onze start (blue, wave 3, coral B) pas om 10:30 uur is. We zijn er om 06:30 uur, dus dat betekent 4 uur wachten in de kou en hevige windstoten.

Dan mogen we eindelijk naar de start. Het Amerikaanse volkslied wordt gezongen gevolgd door New York, New York van Frank Sinatra. Er klinkt een kanonschot en we vliegen weg, over de Verrazano Narrows Bridge, het waait zo hard dat ik bang ben mijn startnummer te verliezen. Na de brug volgt Brooklyn, geweldig, allemaal ‘bandjes’ en zingende en dansende mensen. De Joodse wijk is indrukwekkend: Joodse klederdracht en stilte. Queens is weer rumoeriger, mensen roepen je naam om je aan te moedigen! “You can do it Suzy!”

Dan volgt de Queensboro bridge, met het 25 km punt. De brug is steil en lang, hier wordt het zwaar. Op Manhattan rechtsaf 1st Avenue op, eindeloos lang maar je wordt ondergedompeld in de mensenmassa die je aanmoedigt. Dan de Bronx, weer een brug. Hiphop muziek en basketbal veldjes. Terug naar Manhattan, langs Harlem, over 5th Avenue… de laatste 7 km… zover heb ik nog nooit gelopen. Het gaat vals plat omhoog, mijn benen zijn verzuurd.

Ik heb nog 45 min. om binnen de 4 uur te eindigen. Ik denk aan mijn doel, aan mijn patiënten en ik voel dat ik het moet kunnen halen! Dan Central Park in, heuvels. Het 40 km punt, nog maar 2 km! Ik versnel! En finish na 03:56:44! Ik ben heel blij! Ik heb het gehaald!

Namens het hele team, nogmaals veel dank voor jullie support!

Huidige stand Sponsor Acties

Natuurlijk willen wij u bedanken voor al uw steun!!!

Helaas wijst de praktijk uit dat er aan alles wat wij doen een prijskaartje hangt.

Blijf ons dus steunen zodat we verder kunnen met onze "Race tegen Slokdarmkanker"

WILT U MEER INFORMATIE OVER MIJN ACTIES?

NEEM GERUST EVEN CONTACT MET MIJ OP.

Search