Classic Wings & Wheels 2019

Persbericht

Negende Classic Wings & Wheels Zaterdag 31 augustus 2019

Historisch racen en vliegen op Gilze-Rijen

Classic Wings & Wheels is een van de meest smaakmakende events op de Nederlandse klassiekerkalender. Op zaterdag 31 augustus vindt dit tweejaarlijkse festijn voor de negende maal plaats op luchtmachtbasis Gilze-Rijen, tussen Breda en Tilburg. Naast honderden waanzinnige historische (race)auto’s en bijzondere vliegtuigen, viert de Dutch Bentley Drivers Club een verjaardagsfeestje; het roemruchte oer-Engelse merk bestaat 100 jaar in 2019. Feest op de baan en in de lucht!

 

auto
Classic Wings & Wheels wordt niet voor niets Little Dutch Goodwood genoemd. De bomvolle zomerdag staat in het teken van demonstraties van klassieke, voornamelijk sport- en racewagens, zoals historische toer- en formulewagens, brute Can Am-racers en charmante pre-wars. In de lucht is volop actie met demonstraties van Spitfires, Harvards, Tiger Moths en andere schitterende vliegtuigen van Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, die in 2019 50 jaar bestaat. Op uitnodiging geven enkele autoclubs acte de présence. In 2019 zijn dit in ieder geval: Dutch Bentley Drivers Club, Het Jensen Genootschap Holland, de Nederlandse TR Club, Dutch Vintage Sports Car Club en deelnemer vanaf de allereerste keer: de Ferrari Club Nederland.
vliegtuig
“Oldtimerbezitters en clubs die Classic Wings & Wheels van dichtbij willen meemaken, kunnen gerust contact met mij opnemen”, aldus Henk Janus, voorzitter van de Stichting Classic Wings & Wheels. “Bij de acht voorgaande edities werd van dit aanbod gretig gebruik gemaakt. Het complete terrein van de vliegbasis stond vol met een heerlijke hoeveelheid exclusieve, bijzondere en nostalgische voertuigen. De goede doelen voor 2019 zijn Prinses Máxima Centrum (voor kinderen, tegen kanker: www.prinsesmaximacentrum.nl) en Slokdarm- en Maagkanker Fonds (www.slmkfonds.nl).”

 

Classic Wings & Wheels wordt georganiseerd door de Rotary Club Oosterhout en de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht in samenwerking met Circuit Park Zandvoort. Net als in de voorgaande jaren zullen er op 31 augustus bekende Nederlanders aanwezig zijn om de goede doelen kracht bij te zetten. Op de vorige editie waren dit onder andere Bernhard van Oranje, Gijs van Lennep en Jan Lammers en op de uitgereikte cheque stond een fraaie € 52.000.

 flyer 

Noteer in de agenda de datum:

zaterdag 31 augustus 2019!

Informatie: www.classicwings-wheels.nl

Voor meer informatie over Classic Wings & Wheels kunt u contact op nemen met: 

Henk Janus email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wheels in the West

30 september & 1 oktober 2017

Plantariumgebouw, Hazerswoude/Boskoop
Steun SLMK

 

Deze unieke verkoop- en tentoonstellingsbeurs voor oldtimer en vintage cars, vindt plaats op 30 september en 1 oktober 2017 in het Plantariumgebouw te Hazerswoude / Boskoop. Wheels in the West is: business, beleving én baten genereren voor het slokdarm- en maagkanker fonds (SLMK fonds). Op de prachtige lichte beurslocatie komen de auto’s optimaal tot hun recht.

De beurs is een plek waar de handelaren en de liefhebbers van de klassieke auto elkaar kunnen ontmoeten. Op de beurs presenteren zo’n 150 standhouders hun mooiste exemplaren. Naast deze exclusieve auto’s vindt u er ook toebehoren, adviseurs, clubs en verschillende pleintjes waar u kunt genieten van een culinaire versnapering en een lekker drankje. Al met al reden genoeg voor een bezoekje aan dit veelzijdige evenement!

Voor meer informatie bezoek de website van Wheels in the West

Steun onze pioniers!

Investeer in ons onderzoek en draag bij aan betere vooruitzichten voor patiënten.

Klik de button en vul het formulier in

Direct doneren

 

Machtiging

Stel een vraag

Wilt u meer informatie, of heeft u een vraag over onze onderzoeken?

Laat het ons weten.

 

Stel uw vraag

 

Search