DRUK BEZOCHTE LEZING IN HET ANKER

DRUK BEZOCHTE LEZING IN HET ANKER

Bron: Groene Hart Koerier

Meer dan 80 belangstellenden kwamen af op de lezing van Mark van Berge Henegouwen, oncologisch chirurg van het AMC-ziekenhuis, op maandag 18 april. Deze lezing ging over chirurgie en onderzoek bij slokdarm- en maagkanker.

Aanleiding voor de lezing was de oprichting van het Slokdarm- en Maagkankerfonds (SLMK fonds). Met foto’s en filmpjes kwam een beeld naar voren van de nieuwste technieken bij de behandeling van deze soorten kanker. Deze openbare lezing was georganiseerd door Rotary Rijnwoude.

Jaarlijks wordt in Nederland bij meer dan 4.000 mensen slokdarm- en/of maagkanker geconstateerd. Dit aantal neemt nog steeds toe. De gevolgen van deze ziekten zijn heel ernstig, ook voor het leven na een zware operatie. Daarom is onderzoek nodig ter verbetering van medische kennis en het verbeteren van de vaak problematische leefomstandigheden van de patiënten na een operatie.

Mark van Berge Henegouwen maakte ook duidelijk welke verbeteringen er nog mogelijk zijn. Het is dan ook logisch om een fonds op te richten dat die onderzoeken kan financieren. Er zijn steeds minder subsidies beschikbaar voor onderzoek op dit terrein, met name omdat veel fondsen zich richten op de vaker voorkomende ziekten. Daarom heeft een groep mensen, waaronder plaatsgenoot Jaap v.d. Breggen, het initiatief genomen om onder de vlag van de AMC Foundation het Slokdarmen Maagkankerfonds (SLMK fonds) op te richten. Het SLMK fonds kan financieel gesteund worden door middel van een bijdrage op IBAN NL11 ABNA 048 849 8570 t.n.v. AMC Foundation o.v.v. SLMK fonds. Rotary Rijnwoude ondersteunt de oprichting van dit fonds door het organiseren van deze lezing en de Rotary Regiorit.  

Steun onze pioniers!

Investeer in ons onderzoek en draag bij aan betere vooruitzichten voor patiënten.

Klik de button en vul het formulier in

Direct doneren

 

Machtiging

Stel een vraag

Wilt u meer informatie, of heeft u een vraag over onze onderzoeken?

Laat het ons weten.

 

Stel uw vraag

 

Search