Rotary Regio Rit een succes.

Rotary Regio Rit een succes.

Op zondag 24 april werd weer de jaarlijkse Regio Rit van de Rotaryclub Rijnwoude verreden. In weerwil van de slechte weersverwachting werd het een prachtige zonnige dag met af en toe een bui.

Bij wijze van uitzondering was er dit jaar voor gekozen om behalve oldtimers ook ‘normale’ auto’s toe te laten. Het thema van de rit was dit jaar ‘Gemalen” die ons de voeten drooghouden. De route liep over binnenwegen via Hazerswoude , Benthuizen, Zoeterwoude, Leiden, Valkenburg naar het Koning Willem Alexandergemaal in Katwijk. De tocht werd vervolgd via de prachtig bloeiende bollenvelden in Noordwijkerhout, Sassenheim en Lisse naar het oude Cruquiusgemaal anno 1849 aan de Ringvaart van de Haarlemmer. Uit deze polder werd tussen 1849 en 1852 800 miljoen m3 water gepompt door 3 gemalen, De Cruquius, De Leeghwater en De Lynden. Het Cruquiusgemaal, genoemd naar Nicolaus Cruquius had de grootste stoommachine ter wereld met een cylinder doorsnede van 366cm en behoort dan ook terecht tot het werelderfgoed. Kortom een bezoek meer dan waard, zie ook op Wikipedia.

De tocht vervolgt via Aalsmeer naar de Hogedijk in Zevenhoven, een zeldzaam mooi natuurgebied en een waar paradijs voor vogelaars. Aan deze dijk ligt ook het 3e gemaal in de route, het Gemaal Kromme Mijdrecht, een modern gemaal, met weinig, nee zonder enige romantische uitstraling. Tenslotte liep de tocht via Nieuwkoop naar de Molenviergang aan de Achtermiddenweg in Aarlanderveen. Dit is de enige nog werkende Molenviergang ter wereld. Werkelijk een fantastisch gezicht. Van Aarlanderveen langst de N209 via Boskoop weer naar het Plantariumgebouw aan de Italiëlaan in Hazerswoude.

We kijken terug op weer een geslaagde versie van de RotaryRegiorit mede mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsoren: AH Beugelsdijk, Agro Holding, Bakker Ammerlaan, Banketbakkerij Stevers, Ben Bouw Hazerswoude, GC Biotech, Bouwer& Officier Accountants, Cramaro Benelux, GB Vastgoed, Geenjaar Autobedrijf, Hassefras verzekeringen, Habeko Wonen, Hateha, den Hollander, Gebr. Den Hollander, Kerkvliet Autobedrijf, Limes Netwerknotarissen, Apotheek Lindehof, Architectenbureau Loomans, van der Meijden, Plantariumgebouw, Reco, T.I.B. de Boer, Tijssen goed voor dieren, Yvonne Segaar Makelaar, Socratest second opinions , van der Salm Assurantiën, Vibu Projectontwikkeling en van der Werf Vastgoed onderhoud, Accountantskantoor Van Wetten.

De opbrengst van deze geslaagde rit bedraagt € 4.500,--en gaat naar het Slokdarm- & Maagkankerfonds (www.SLMKfonds.nl) Ook de AMC chirurgen reden mee in een “Little Red Corvette”.

Steun onze pioniers!

Investeer in ons onderzoek en draag bij aan betere vooruitzichten voor patiënten.

Klik de button en vul het formulier in

Direct doneren

 

Machtiging

Stel een vraag

Wilt u meer informatie, of heeft u een vraag over onze onderzoeken?

Laat het ons weten.

 

Stel uw vraag

 

Search