Oprichting Slokdarm- & Maagdarmkanker

Oprichting Slokdarm- & Maagdarmkanker

Op 19 februari jl. is het Fonds op Naam ‘SLMK Fonds’ opgericht onder de vlag van de AMC Foundation. De oprichters van het SLMK Fonds zijn de heer en mevrouw Van der Breggen, de heer Louis van Dijk en de heer Vincent Nijenhuis. Het doel van het SLMK Fonds is het steunen van medisch wetenschappelijk onderzoek naar slokdarm- en maagkanker. Slokdarm- en maagkanker zijn relatief weinig voorkomende vormen van kanker. In de grote stroom van vele acties en fondsenwerving worden patiënten met deze vormen van kanker nog wel eens over het hoofd gezien.

Het SLMK Fonds wil hier iets aan doen. Patiënten met slokdarm- en/of maagkanker hebben nog altijd slechte overlevingskansen en het is een van de snelst stijgende doodsoorzaken voor mannen. Ook is er een grote kans op (ernstige) bijwerkingen van de behandeling (operatie) en een kans op (permanente) verslechtering van de kwaliteit van leven. Meer medisch wetenschappelijk onderzoek naar operatietechnieken en behandeling is nodig en een goede begeleiding van patiënten is hierbij van het groot belang. Daarbij valt te denken aan diëtiek, fysiotherapie en psychische begeleiding. Alle behandelingen moet toegesneden zijn op de individuele kenmerken van een patiënt.

Het SLMK Fonds wil middels fondsenwervende activiteiten en donaties gelden werven ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak, technieken en behandeling van slokdarm- en maagkanker en de bevordering van patiënten welzijn. 

Steun onze pioniers!

Investeer in ons onderzoek en draag bij aan betere vooruitzichten voor patiënten.

Klik de button en vul het formulier in

Direct doneren

 

Machtiging

Stel een vraag

Wilt u meer informatie, of heeft u een vraag over onze onderzoeken?

Laat het ons weten.

 

Stel uw vraag

 

Search